Stichting Nabestaandenzorg 2020-04-28: Contact met lotgenoten en vult u de enquête in? – April 2020

By 28 april 2020 2020 No Comments

April 2020 | Bekijk in uw browser

Geen inloopochtend, maar wel contact met lotgenoten 

Het ziet er naar uit dat de inloopochtenden en gespreksochtenden ook in de maand mei niet doorgaan. Echter kunnen wij ons heel goed voorstellen dat u graag wilt weten hoe het met de andere bezoeker is waar u zo prettig mee kan praten. Of dat u behoefte heeft om over het verlies van uw dierbare te praten met een ander die een soortgelijk verhaal heeft.

Wilt u in contact komen met een van de andere bezoekers van de inloopochtenden of gespreksochtenden? Laat het ons weten en wij brengen u, na navraag, in contact met de ander, zodat u samen (telefonisch) een kopje koffie kunt drinken en gedachtes en ervaringen kunt delen.

Wilt u in contact komen met een ander, heeft u behoefte aan een luisterend oor of gewoon een praatje? Of heeft u vragen waar u geen weg mee weet? Bel dan gerust. Wij zijn elke dag bereikbaar via 023 84 48 201 of via de mail info@stichting-nabestaandenzorg.nl

Kijk voor meer informatie

– O –

Coalitie Haarlem Ontmoet 
Helpt u ons en deelt u uw ervaring?

Afgelopen januari is op verzoek van de Coalitie Haarlem Ontmoet de werkgroep ‘Eenzaamheid na levensmomenten’ gestart. De werkgroep bestaat uit verschillende professionals van Zorg & Welzijnsorganisaties, uitvaartzorg en stichting Nabestaandenzorg.

Een van de doelen van de werkgroep is het in kaart brengen van eenzaamheid en in het bijzonder in relatie tot levensmomenten.

Om een ​​zo goed mogelijk beeld te krijgen zijn we op zoek naar mensen die hun ervaringen met ons willen delen. Welke hulp is er, wat kan er beter en waar is meer behoefte aan? Hiervoor hebben we een enquêteformulier gemaakt die we zo breed mogelijk willen verspreiden.

Helpt u ons mee? U kunt het formulier zelf, samen met namens iemand invullen. Het formulier kan tot 15 mei worden ingevuld.

Mochten er naar aanleiding van de invullen vragen zijn dan kunt u ons bereiken via Linda Frank 06 51 117 282.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Klik hier voor de enquête

– O –

Eerste lustrum 
5 jaar zorg voor nabestaanden

Begin maart was het al weer 5 jaar geleden dat Stichting Nabestaandenzorg is opgericht. Een mooie mijlpaal en een moment om terug te kijken naar wat we in 5 jaar hebben bereikt. We kunnen met trots vertellen dat:

  • er een mooi team van betrokken collega’s, vrijwilligers en bestuursleden staat
  • er meer dan 150 lotgenoten met elkaar in contact zijn gebracht tijdens de inloopochtenden
  • nabestaanden naast de individuele ondersteuning ook maandelijks deel kunnen nemen aan 2 inloopochtenden en een rouwgroep
  • er mooie samenwerkingen met organisaties binnen zorg & welzijn en uitvaartzorg zijn en we met elkaar zorgen voor nabestaanden die tijdelijk de grip op het leven verliezen en met een handreiking of extra steun in de rug weer grip op het leven krijgen.
  • de Lichtjesavond op begraafplaats Kleverlaan, de herdenkingsavond op begraafplaats Akendam en Wereldlichtjesdag Haarlem een begrip zijn geworden
  • dat we in het afscheidshuis/crematorium Sterrenheuvel een informatiepunt verzorgen waar mensen terecht kunnen met vragen en zorgen
  • we partner zijn van de coalitie Haarlem Ontmoet (tegen de eenzaamheid) en trekker zijn van de werkgroep Eenzaamheid en Levensmomenten

Lees hier het artikel in het HD

– O –

Telefoonlijnen in Corona tijd

Voelt u zich alleen, heeft u behoefte om met iemand te praten? Of heeft u specifieke vragen? In de omgeving zijn verschillende telefoonlijnen waar u terecht kunt.

023 – 3036700 – Stadsklooster, Stem in de Stad en Open Huis
088 – 8555195 – Altijd Contact van wijkcentra in Haarlem (bereikbaar tussen 11-13 uur)
070 – 4455888 – Rode Kruis voor iedereen die ziek thuis is en hulp kan gebruiken
023 – 5471471 – De luisterlijn

– O –

In het land van verlies bestaan ​​geen winnaars
over uitsluiting van uitvaart

Onlangs publiceerde de Libelle een artikel over rouwconcurrentie. In het artikel gaat het ook over uitgesloten worden bij een uitvaart.

Door de huidige Corona maatregelen heeft uitsluiting bij een uitvaart een ander karakter gekregen. Door het limiet van 30 mensen bij de een uitvaart wordt bewuster gekozen wie wel en wie niet wordt uitgenodigd om bij het afscheid aanwezig te zijn. Wie staat dichtbij en wie verder weg?

Hierdoor is het niet meer logisch dat broers, zussen of een ex-partner wordt uitgenodigd. Dit zal niet altijd leiden tot meer begrip en kan ook enorme impact hebben op het rouwproces…
(bron in de wolken)

Lees hier het artikel

– O –

Podcast serie Helemaal aan het Einde
podcast over leven en verlies

Deze podcast neemt je mee op je onvermijdelijke laatste reis. We praten met mensen die een uitvaart hebben meegemaakt, die voor hen bijzonder was. Welke keuzes gemaakt zij? En waarom? Hoe kijken ze daar nu op terug? En: hoe pakken ze de draad weer op?

Deze podcast gaat ook over culturele aspecten en wetenswaardigheden. We gaan op bezoek bij mensen die in de uitvaartbranche werkzaam zijn. Je leert wat er mogelijk is en wat je moet regelen voor wat ons – helemaal aan het einde – te wachten staat.

Luister hier naar de podcast serie

– O –

Hulp en advies bij rouw, verlies en nalatenschap
Nazorgconsulenten en vrijwilligers

Heeft u onlangs afscheid moeten nemen van uw dierbare? Merkt u dat na een aantal weken uw omgeving weer verdergaat met de dagelijkse gang van zaken, maar dat uw wereld stilstaat en u niet weet hoe verder te gaan?

De confrontatie met het gemis, het zetten van de eerste stappen in een veranderd leven, de afwikkeling van de nalatenschap en de daarmee gepaard gaande administratie kunnen voor veel vragen zorgen.

Bij Stichting Nabestaandenzorg werken betrokken nazorgconsulenten en vrijwilligers die u in deze moeilijke periode bijstaan ​​en ondersteunen. Zij hebben aandacht voor uw situatie en helpen u bij de verschillende praktische vragen waar u mee te maken krijgt.

Kijk op de website wat wij kunnen doen.
Stichting Nabestaandenzorg
Telefoon 023 – 844 82 01
info@stichting-nabestaandenzorg.nl

Kijk voor meer informatie

– O –

Stichting Nabestaandenzorg
www.stichting-nabestaandenzorg.nl
info@Stichting-nabestaandenzorg.nl
023 – 84 48 201

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem