Gem. Haarlem 2022-07-06: Herinnering vragenlijst – Actualisatie van het participatiebeleid – wat vindt u belangrijk?

Herinnering vragenlijst: Actualisatie van het participatiebeleid – wat vindt u belangrijk?

Geachte heer/mevrouw,

Vorige week nodigden we u uit om een vragenlijst in te vullen. Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld? Dan kunt u dit alsnog doen. Wanneer u de vragenlijst al heeft ingevuld, mag u deze herinnering als niet verzonden beschouwen.

Waarom dit onderzoek?
Om gezamenlijk, Haarlemmers, bestuur en organisatie, de grote uitdagingen van de toekomst op te pakken is een actueel, helder participatiebeleid van groot belang. Zo is er houvast voor alle partijen die vorm willen geven aan de stad. De inzichten die we de laatste jaren met elkaar hebben opgedaan, experimenten als buurtbegroting en ondersteunen van initiatieven én de komst van de Omgevingswet zijn een aanleiding om het bestaande beleid te actualiseren. Daarom start de gemeente het proces om te komen tot een nieuw beleid.

De afgelopen jaren heeft u op verschillende manieren met de gemeente samengewerkt. Daarom vragen we u mee te denken over de onderwerpen waarvan u vindt dat deze een plek moeten krijgen in het toekomstig beleid. Dat doet u door de vragenlijst in te vullen.

Hoe doet u mee?
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. U kunt de vragenlijst invullen t/m 10 juli.

www.haarlem.nl/denkmeeparticipatie

De rest wijst zich daarna vanzelf. De verwerking van uw antwoorden gebeurt strikt vertrouwelijk.

Vragenlijst delen

Deze uitnodiging bevat een link naar de vragenlijst die door meerdere personen gebruikt kan worden. U kunt deze uitnodiging dan ook doorsturen naar andere personen waarvan u denkt dat het waardevol is als ze aan het onderzoek meedoen. De vragenlijst is bedoeld voor partijen in de stad die op regelmatige basis betrokken zijn bij participatieprocessen.

Stappenplan: plan van aanpak
Deze maand start de gemeente het proces om te komen tot een actueel beleid. De eerste stap die we daarvoor zetten is het schrijven van een Plan van Aanpak. In dit Plan van Aanpak komt een analyse van de huidige uitvoeringspraktijk, en de onderwerpen waarvan we denken dat deze (meer) aandacht behoeven in het toekomstig participatiebeleid. Ook staat beschreven op welke manier Haarlemmers worden betrokken bij het opstellen van het vernieuwde participatiebeleid. Daarna gaan we concreet aan de slag om het beleid te schrijven.

Mocht u naast de beantwoording van de vragen ook nog één en ander willen toelichten in een gesprek, mail dan naar democratiewerkplaats@haarlem.nl.

We zijn benieuwd naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Projectteam actualisatie participatiebeleid

Anissa Akdimi, Angelina Scalzo en Claudia Tempelman

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem