Gem. Haarlem en Zandvoort (Afdeling Veiligheid en Handhaving) 2024-07-23: Bericht politie m.b.t nepagenten

By 23 juli 2024 2024 No Comments

L.S.,

We ontvangen een aantal meldingen van babbeltrucs in onze eenheid, gelukkig nog niet in Haarlem! Wat we van de meldingen weten is dat bezorgde inwoners zijn gebeld door personen die zich aan de telefoon voordeden als politieagent. In algemene zin benadrukken we dat wij als politie nooit mensen op deze wijze telefonisch benaderen en bijvoorbeeld naar hun kostbaarheden vragen. Wij waarschuwen dan ook om op dit soort vragen niet in te gaan. Als er iemand met dit soort verhalen voor de deur staat bel dan direct 112!

  • Geef nooit waardevolle spullen, een pinpas of pincode af.
  • Als politie vragen wij nooit om waardevolle spullen (zoals sieraden)of een pinpas en/of pincode af te geven. Word je gebeld, hang dan op en bel de politie: 0900-8844 of 112 (spoed).
  • Bel bij een actuele situatie direct 112.
  • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen.
  • Om zeker te weten dat je te maken hebt met een politieagent, kun je vragen naar het politielegitimatiebewijs. Het politielegitimatiebewijs is een kaart met naam, personeelsnummer en pasfoto. Een politieambtenaar in uniform hoeft zich niet uit eigen beweging te legitimeren. Maar als je ernaar vraagt, moet hij wel zijn politielegitimatiebewijs tonen.
  • Zegt een persoon in ‘burgerkleding’ dat hij van de politie is? Dan moet de politiemedewerker wel uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs tonen.
  • Vertrouw je het niet? Dan kun je altijd contact opnemen met het dichtstbijzijnde politiebureau en/of bellen naar het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Indien er sprake is van spoed 112.

 

Kim Ongena

Coördinator sociale veiligheid Haarlem Noord

Afdeling Veiligheid en Handhaving, gemeente Haarlem en Zandvoort

0646215694, algemeen nummer: 14023

meldkamer Handhaving: 023-5114950

Werkdagen: ma, di, do, vr

 

 

20240616142406_flyernepagentenactief

 

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem