Gem. Haarlem 2020-08-05: De Haarlemmer Kweektuin: Gratis Duurzaamheidsadvies

Gratis Duurzaamheidsadvies

  • 5 augustus 2020

De Haarlemmer Kweektuin is dé groene inspiratieplek van Haarlem. Je vindt hier duurzame ondernemers. Je kunt binnenkijken in de voorbeeldwoning van parkmanager Linde. En iedere vrijdagmiddag kun je jouw vragen stellen bij het Duurzaamheidsloket. Hier krijg je gratis een persoonlijk advies op maat.

Iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur zitten de adviseurs van dit loket klaar in het Kweekcafé. Je kunt ze vragen stellen over energie besparen, waterbesparing, zonne-energie, circulaire economie, duurzaam verbouwen en de financiering hiervan. Het Duurzaamheidsloket is de hele zomer geopend. Natuurlijk met inachtneming van de Corona richtlijnen. Het loket is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en verschillende duurzame initiatieven.

Persoonlijk advies

Vier enthousiaste adviseurs met ieder hun eigen expertise en ervaring bemensen iedere vrijdagmiddag het Duurzaamheidsloket. “Het leuke van het spreekuur is het persoonlijke contact”, vertelt Michiel de Ruiter. Naast adviseur bij het Duurzaamheidsloket is hij ook initiatiefnemer van energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht. “Bezoekers geven aan dat ze het fijn vinden om hun vragen aan iemand te kunnen stellen in plaats van dat ze online de antwoorden moeten zoeken.” Alle vier de mannen hebben ervaring met duurzaam verbouwen en wonen. Jan Tjemme van Wieringen van Energiepioniers Haarlem en onderzoeker bij MilieuCentraal: “Wanneer we het antwoord zelf niet weten, dan kennen we altijd wel iemand uit ons netwerk van bedrijven en organisaties die het antwoord wel heeft.” Naast Michiel en Jan Tjemme zijn ook John van Oossanen, lid van energiecoöperatie DE Ramplaan, en Juan Nibbelink van Cirkelstad Haarlem zijn adviseurs bij het Duurzaamheidsloket.

Energie besparen met de Bespaarbon

Bezoekers van het Duurzaamheidsloket besparen direct! Het loket deelt namelijk de Bespaarbon uit, waarmee Haarlemmers voor € 50 energiebesparende producten kunnen uitzoeken. Denk aan radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen. Huiseigenaren kunnen daarnaast ook nog energieadvies aanvragen ter waarde van € 75. Meer weten? Kijk op www.debespaarbon.nl.

Rondleiding beheerderswoning

Op vrijdagmiddag is de voorbeeldwoning van Linde, de parkmanager van de Haarlemmer Kweektuin, op afspraak geopend. Zo is het mogelijk om live voorbeelden te zien van de duurzame maatregelen in de woning. Liever op een ander moment de woning bekijken? Dat kan ook. Aanmelden gaat per mail: parkmanager@haarlemmerkweektuin.nl

Praktische informatie

Het Duurzaamheidsloket is iedere vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur geopend. De adviseurs zijn te vinden in het Kweekcafé (Kleverlaan 9). Het Kweekcafé bevindt zich achter het witte gebouw van het NME.

Foto portret: Jurriaan Hoefsmit
Foto Kweekcafë: Michiel de Ruiter

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem