Gem. Haarlem 2020-11-13: Nieuwsberichten

By 13 november 2020 Berichten No Comments
 • Milieuzone in Haarlem voor dieselvrachtwagens
  Haarlem zet stappen richting een milieuzone, hiermee wil de gemeente de verkeersuitstoot verlagen om zo te zorgen voor een gezondere lucht voor inwoners en bij te dragen aan een beperking van het klimaateffect. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier op 27 oktober een ontwerpbesluit over genomen. De inspraakperiode voor dit besluit is gestart.
  Lees meer ›
 • Coronavoorlichting op Haarlemse scholen door GGD
  Het naleven van de anderhalvemetermaatregel vinden veel jongeren erg lastig. Het naleven van deze maatregel is alleen nog net zo belangrijk als bij de intelligente lockdown in het voorjaar. GGD Kennemerland gaat daarom met leerlingen en studenten in gesprek. ‘Het was toch een soort van wake-up call,’ volgens een van de leerlingen van het Sancta Maria lyceum in Haarlem.
  Lees meer ›
 • 500 Haarlemmers aanwezig bij de livestream over Domus Plus en Skaeve Huse
  De gemeente Haarlem wil twee woonvoorzieningen bouwen voor kwetsbare mensen die echt nergens anders kunnen wonen: Domus Plus en Skaeve Huse. Maandag 9 november woonden ruim 500 Haarlemmers een online informatiebijeenkomst hierover bij, waar ook wethouders Meijs en Roduner bij aanwezig waren.
  Lees meer ›
 • Dwars door het groen in Haarlem centrum
  Middenin het centrum van Haarlem vind je natuur. Zelfs zoveel dat Yorick Coolen (26) er het boek Natuurlijk Haarlem over schreef. Samen met de gemeente maakte hij ook een podcast, waarin hij u meeneemt langs 10 bekende en verborgen groene plekken.
  Lees meer ›
 • Wethouder Merijn Snoek (CDA) kondigt vertrek aan
  Op woensdag 11 november heeft wethouder Merijn Snoek (Financiën, Sport en Openbare Ruimte) bij de gemeenteraad en het college van Haarlem zijn vertrek aangekondigd: “Na ruim 12,5 jaar actief geweest te zijn in de Haarlemse politiek als fractieondersteuner, raadslid en wethouder, is het tijd om mijn plek af te staan aan iemand met frisse energie. Ik dank het CDA Haarlem, de gemeenteraad en alle Haarlemmers voor het in mij gestelde vertrouwen.”
  Lees meer ›
 • Meldingen en afspraken digitaal bij te houden via MijnHaarlem
  Hoe staat het eigenlijk met de melding die je bij de gemeente hebt gedaan? Even snel je afspraak bij de gemeente bekijken of verzetten? Het kan via je persoonlijke digitale omgeving MijnHaarlem op de website www.haarlem.nl. Deze uitbreiding op de Haarlemse digitale dienstverlening is klaar voor het grote publiek en voor kritische gebruikers. Ben jij die kritische gebruiker?
  Lees meer ›
 • Drie manieren om mee te praten in coronatijd
  Een online werkoverleg, een digitale pubquiz, een livestream volgen van een concert. Sinds maart doen we noodgedwongen heel veel digitaal. Dat geldt ook als u wilt meepraten of meedenken met de gemeente. Dit zijn drie manieren waarop u uw mening kunt laten horen.
  Lees meer ›
 • Hoe vraag ik een duurzaamheidslening aan?
  Wilt u uw woning energiezuinig maken? Dan kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende investeringen zoals isolatie, een groen dak of zonnepanelen.
  Lees meer ›
 • Praat je op 12 of 18 november mee over de toekomst van Haarlem?
  Onze stad groeit. Steeds meer mensen willen er wonen, werken en recreëren. Maar met die groei komen we ook voor nieuwe uitdagingen te staan. Voor deze uitdagingen wordt een toekomstbeeld van de stad geschetst in de Omgevingsvisie Haarlem. In deze visie staat in welke richting de stad zich wil ontwikkelen op het gebied van wonen en werken, groen, bereikbaarheid, erfgoed en nog veel meer. Praat online mee over de Omgevingsvisie op woensdag 12 of donderdag 18 november.

   

  Lees meer ›

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem