Stichting Nabestaandenzorg 2020-12-02: Wereldlichtjesdag – alle overleden kinderen in gedachten – December 2020

By 2 december 2020 2020 No Comments

December 2020 | Bekijk in uw browser

Wereldlichtjesdag
Alle overleden kinderen in gedachten

Zondag 13 december is het weer Wereldlichtjesdag. Helaas is het op het moment niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten, daarom organiseren wij dit jaar de herdenking online. Deze is via een livestream te volgen. Wereldwijd worden er tijdens Wereldlichtjesdag rond 19.00 uur kaarsen aangestoken voor alle overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom de online herdenking te volgen: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriend of vriendin. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, worden herdacht.

Programma
De herdenkingsbijeenkomst start om 18.30 uur. Na het welkomstwoord zullen we luisteren naar het persoonlijke verhaal van Quirine Rooijers. Haar zoon Quint overleed op 27 december 2016 op 24 jarige leeftijd. Dominee Egbert de Lint spreekt troostende woorden en Rubia Morena omlijst de bijeenkomst met passende liedjes en muziek. Om 19.00 uur ontsteken we samen de lichtjes en worden de namen van de overleden kinderen genoemd. Samen met de lichtjes die thuis worden aangestoken vormen we een lint van licht.

Naam laten noemen
Wilt u een naam laten noemen dan kunt u deze doorgeven via info@stichting-nabestaandenzorg.nl. Mocht u de naam liever telefonisch doorgeven dan kan dat ook via 023 8448201.

Kaarsje aansteken
Om toch met elkaar verbonden te zijn is het mogelijk om op de website van stichting Nabestaandenzorg een kaarsje aan te steken.

Inloggen livestream
Via deze link kunt u gemakkelijk inloggen. U hoeft alleen de volgende code 817462 in te voeren.

Mocht u vragen hebben over de bijenkomst of de wijze van inloggen dan kunt u contact opnemen via 023-8448201 of via info@stichting-nabestaandenzorg.nl.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Nabestaandenzorg in samenwerking met de Oosterkerk en Vereniging van Ouders van Overleden Kinderen en Rubia Morena. En mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem.

Stichting Nabestaandenzorg
www.stichting-nabestaandenzorg.nl
info@Stichting-nabestaandenzorg.nl
023 – 84 48 201

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem